2019-07-12 13:35:52• hírek • Bede Emőke

Kulturális és sportesemények finanszírozásáról döntött pénteken a Szatmár Megyei Tanács

Soron kívüli ülésre hívták egybe péntek délután a Szatmár Megyei Tanács tagjait, melynek során a döntéshozók egy igen fontos kérdésben kellett véleményt formáljanak. Az asztalra ugyanis azon anyagi támogatások odaítéléséről szóló határozattervezet került, mely által a megyei tanács több tucat, 2019-ben megszervezésre kerülő kulturális és sportesemény megvalósulásához járul hozzá.

A finanszírozásra szoruló rendezvények megszervezéséért felelős egyesületeknek, alapítványoknak, esetlegesen sportkluboknak 30 napjuk volt leadni a pontosan meghatározott kritériumok alapján összeállított pályázatokat. Az ezeket elbíráló, többségében szakmabeliekből álló bizottság az elsődleges döntéseket július 8-án jelentette meg a közintézmény hivatalos honlapján, majd az eredménnyel kapcsolatos óvásokat július 11-ig, azaz csütörtökig lehetett benyújtani. Ezek mérlegelése szinte azonnal megtörtént, a végleges lista pedig péntek reggel került nyilvánosságra.


Mivel a nyertesek között vannak olyan rendezvények is, melyek már e napon, azaz július 12-én megkezdődtek, ezért mindenképp szükség volt a Megyei Tanács sürgős jóváhagyására is az odaítélt támogatásokkal kapcsolatban – magyarázta a voksot megelőzően Pataki Csaba tanácselnök. A határozattervezet elfogadása nem ütközött különösebb akadályokba, hiszen a tanácstagok egyetértettek abban, mindenképp fontos a tényleges értékeket képviselő kezdeményezéseket támogatni.


A Szatmár.ro kérdésére a tanácselnök elmondta, a támogatásra sikeresen pályázó 36 kulturális rendezvény finanszírozására ebben az évben 1 millió lejt, a 23 sporteseményre pedig 465 ezer lejt szánnak, azonban az ily módon szerzett pénzt a pályázók nem költhetik el kényük-kedvük szerint. A szabályzat pontosan ugyanis meghatározza, mire fordíthatóak a kapott összegek: példának okáért a különféle eseményeken felszolgált ételt és italt nem lehet ebből a forrásból fedezni, de az is meg van szabva, hogy az odaítélt összeg hány százalékát lehet a megvalósításhoz szükséges eszközkészletre vagy a meghívottak tiszteletdíjára fordítani. Amennyiben a büdzsé a későbbiekben megengedi, akkor a megyei tanács egy újabb pályázati turnus kiírásától sem zárkózik el, azaz újab, még idén megszervezésre kerülő kulturális és sportesemények nyerhetnek támogatást - tette hozzá Pataki. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: